2005-07-20 20:11:20• hírek • Szatmar.ro

Megalakult a tanács

simon.JPGDienes László RMDSZ tanácsost választották meg Kökényesd alpolgármesterének.

esku.JPGHosszas huzavona után megtartotta alakuló gyűlését a kökényesdi helyi tanács, ugyanakkor beiktatták hivatalába a június 12.-én megválasztott polgármestert, Simon Leventét. A prefektura csak jóval a törvényben szereplő határidő után hívta össze a helyi tanács alakuló ülését.

 
A választásokon induló négy párt közül az RMDSZ tanácsos-jelöltjei, és polgármesterjelöltje szerezte meg a szavazatok döntő többségét, és a 11 tanácsosi szék közül nyolcat az RMDSZ jelöltjei foglalhatnak el, ez azt is jelenti, hogy az RMDSZ megszerezte a tanácson belül az abszolút többséget is.

Bár úgy tűnhet, hogy egyszerű a helyzet, mivel a másik három párt csupán egy-egy mandátumot szerzett a tanácsban, de a Liberális Párt helyi és megyei képviselői mindenképpen ragaszkodtak az alpolgármesteri székhez, annak ellenére, hogy csak egy tanácsosra való szavazatot szereztek.

  A tanács és a polgármester beiktatása után következett az alpolgármester választás, két jelölt volt Dienes László az RMDSZ, és Szemák Sándor a Liberális Párt részéről. A szavazás csak másodjára volt érvényes, Dienes László az RMDSZ jelöltje második körben megkapta a szükséges szavazatszámot a tanácstól,  Kökényesd község alpolgármestere lett.
A polgármester és alpolgármester helyére két újabb tanácsos lépett, a listán következő sorrendben.
A tanács törvény szerint megválasztotta szakbizottságok tagjait, három szakbizottságot hozva létre: a költségvetési, a jogi valamint a kulturális és sport.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: